SigtunaI dag har vi varit förbi i Sigtuna en snabbis. 28 grader, riktigt varmt!


Två bilder i en

 

Nyss gjort i Photoshop
Vad tycker ni?

Helg!


Riktigt skönt med helg, ska repa riktigt mycket nu på söndag och sen i morgon ska jag göra lite saker.

Juste vann Månadens-blogg-tävligen. TACK! Så nu startar jag tävlingen snart. Ska också länka alla som röstade.

I dag blir det mys  hemma hos pappa och sen kanske något program/film. Var riktigt lugnt i skolan i dag, vilket var skönt. Inga mer läxor, bara musikalen och matteprov kvar!
KRAM 


Musikalen närmar sigNu har vi satt upp "reklam" för musikalen.

Hela dagen i skolan i dag har vi repat med kläder och allt, men på måndag smäller det. Känns nästan läskigt, att det verkligen händer på måndag. Fast som tur är så är det föräldraföreställningen på onsdag, så det är lugnt. Den är trots allt den viktigaste.

Klockan sju på onsdag alltså för er i släkten som jag vill ska komma. Vore roligt om fler kunde komma än bara mamma och pappa. Fast farmor kommer säkert, det gör hon alltid. Ska också be mamma ta kort med min kamera, så får jag några bra bilder.

Kläderna som jag ska ha på mig är lite lustiga, fast det är trots allt cowboystil så, det kvittar. Alla har lite "annorlunda" kläder.

Kram


Musikalstatus

 
Tyra´s nya favoritställe.

I dag har vi då haft musikalrep hela dagen, vi hann gå igenom den några gånger. Nu känns det i alla fall som att det kommer bli okej, fick också låna en lång svart kjol av farmor som jag inte hittat förut. Vi får bara hoppas att allt blir bra till slutet.

Kram

Rösta på migSnälla  ni som läser min blogg och tycker den är bra. Snälla rösta på mig här som veckans blogg

Skulle bli sååååå glad om jag vann detta, då ska jag starta min tävling där man kan vinna ett namnhalsband. Sååå snälla. Det tar en minut och gör mig riktigt glad nu när jag har så mycket att göra. Klicka bara på rösta på mig här!

Juste tack ni tre som redan röstat på mig också<3 Länkar alla som röstat sen.
Kram

Mycket just nuJust  nu är det väldigt mycket hela denna vecka och nästa. Självklart är det så eftersom det bara är några veckor kvar till sommarlovet, men ändå.

I dag:
- Följa med syster och hennes innebandylag för att spela brännboll.
- Plugga matte
- Kunna alla repliker utantill!! Till musikalen alltså.

I morgon:
- Heldags rep till musikalen. 8.30-15.00
- Hämta avslutningsklänningen på MQ
- Plugga ännu mer matte.
- Öva musikalmanus
- Pappa ska hämta kläder till musikalen hos farmor.
-Skicka in kluring.

Torsdag:
- Heldags rep igen. Samma tider
- Gitarr 15.15.
- Plugga matte.
- Plugga manus.

Ja så ser mina tre dagar ut, blir nästan chockad när jag bara ser det... Har ni också mycket?
Kram

Måndag


I dag har det varit väldigt mycket att göra. Dessutom mordförsöket som gjordes här. De har nu gripit honom, vilket är riktigt skönt. Tjejen ligger fortfarande på sjukhus, hemskt!

Som sagt var jag också och försökte hitta kläder till vår musikal om en vecka. Ska självklart bli roligt med musikal, men jag kan inte allt!

Efter att jag och Lollo varit där så gick vi hem till F och var där med några till. Vi bara satt helt enkelt och snacka, riktigt skönt. Det är faktiskt inte alltid man behöver göra något hela tiden.

Så nu har jag varit hemma ett tag och måste plugga litegrann innan jag går och lägger mig.

TACK FÖR ALLA ERA KOMMENTARER DET VÄRMER VERKLIGEN, TYVÄRR KAN DET TA ETT TAG FÖR MIG ATT SVARA!
Kram

KAOSJust nu är det kaos här!! EN tjej knivskadad precis utanför här! Läs mer här  på Aftonbladet Usch!

Allt började med att mamma ringer mig  när jag precis slutat och är påväg till bussen hem. Hon säger att det är en som blivit knivhuggen och är allvarligt skadad, hon säger även att flickan är 22 år(hon är 16 år, men det går flera olika rykten).

Jag får panik, eftersom jag blir rädd och sen kommer självklart inte bussen, eftersom den inte får komma fram till busshållplatsen(det hände på busshållplatsen).

Därför tar jag och A en annan buss och får gå en bit sen efter det. Jag får gå förbi en hel del poliser och när vi åker i bussen kommer polisen in och frågar hur gamla alla är och så. Som tur är stämde inte vi in bland dom. Dom frågade en pojke född -91 om allt typ...

Just då cirkulerade två stycken polishelikoptrar och en tjugotal poliser står och förhör m.m.

Dom söker en 16årig kille just nu, för mordförsök på en lika gammal tjej(16år)
HEMSKT!! Och allt har hänt här i LILLA VÄSBY!!
God morgon!


Gick upp tidigare för att hinna duscha och lite andra saker. Är riktigt trött, men det får gå. Somnade inte för ens halv  tre igår, hatar att inte kunna sova, man får liksom bara ligga  där.

Juste i går kväll klockan halv elva var jag så smart och kom på att vi har läxförhör på orientering idag och även redovisning av en artist på engelska. Panik!! Vi får helt enkelt hoppas jag klarar det.

I kväll ska jag också testa kläder till musikalen med Lollo. Vi MÅSTE hitta någonting nu eftersom det är om en vecka!! Panik ännu en gång...

Kram


Ny veckaNu är det en ny vecka igen som väntar. Fast det blir bara mindre och mindre antal dagar kvar till skolavslutningen. Längtar! Har bara ett matteprov kvar, sen är det över.

I dag har jag nästan inte gjort något speciellt, mest sovit och tittat film och så. Fast söndagar är faktiskt till för att ta det lugnt enligt mig.

Vilket datum slutar ni skolan? Jag slutar den 16:e Juni.
Kram


14 ÅR TILL SALU


14 år till salu handlar om 14-åriga Tessan som från början är en helt vanlig tonårstjej, men en kväll påväg från stallet händer något riktigt hemskt. Tessan blir våltagen av hennes "kompis" Niklas. Niklas är lika gammal som henne, hon trodde aldrig att han skulle kunna vara en sån. Tessan berättade aldrig för någon att hon blivit våldtagen...

Några dagar efter att hon blivit våldtagen så frågar hennes bästa kompis Jenny om Tessan vill sälja sig via nätet. Hon vågar då inte säga nej eftersom Jenny verkligen vill att hon ska vara med, Tessan vill aldrig såra Jenny.

Jenny och Tessan åker sedan in till stan för att möta mannen som de bestämt träff med. Mannen är runt 40. Tänk dig, det är som att det skulle vara hennes pappa.

Dom får 500 kronor var och bestämmer sig för att inte berätta detta till någon...

När Tessan testat på detta tycker hon att hon kände sig "fri", hon hade aldrig brytit mot regler eller trotsatt någonting, så detta blev något som hon tyckte var skönt. Därför bestämmer hon sig för att göra om det.

Hon gör det med ett antal män och de flesta är runt 40+. För varje gång får hon runt 500kr och de flesta ringer upp henne och vill göra det igen. Ibland kan de ringa henne flera gånger i veckan.

Vissa av männen gör illa henne, det är verkligen hemskt att läsa hur de trycker upp en flaska och sen klär av henne för att bara slå henne. Hemskt att det finns sånna människor.

Efter några månader så bestämmer Tessan sig för att kontakta en psykolog, psykologen tycker att Tessan ska flytta till hemlig ort och det gör hon också.

Men när Tessan flyttat till en egen lägenhet så kontaktar mannen henne, han som var ondast av de alla. Han som misshandlade henne. Tessan förstår aldrig hur han fick tag på hennes adress men han började sedan hota henne och sa att han skulle komma och döda henne om hon inte hade sex med honom.

Såhär fortsätter det till Tessan tillslut bestämmer sig för att sluta, hon kontaktar BUP och BUP kontaktar senare Socialen... Tessan kan verkligen inte sluta...

Mina tankar:
Jag tycker det är hemskt att det kan hända något sånt här. Självklart borde Tessan aldrig börjat med att sälja sig, men männen får ändå inte göra det. Att män som i vanliga fall har fru och flera barn vill ha sex med en fjortonåring! Det är otroligt och hemskt!!

Kram


Natt på muséet 2Nu har jag sett den, den var ganska bra och får 3,5 av 5 från mig. Den var aningen tråkig och handlade om samma sak, men den var ändå ganska bra och spännande.

Nu blir det Robinson, hejar på ANNA!! Hoppas hon vinner allt!!  Läs hennes blogg genom att klicka på hennes namn.
VEM HEJAR/HEJADE NI PÅ I ROBINSON 2009?
Kram

BlommorKramRegndroppar

Det regnar fortfarande. Nu vill jag ha sol! Fast tur som det är så regnar det inte så mycket i alla fall.
Kram

Bio och StädningI dag ska vi och några till gå och se Natt på museet 2. Men innan ska jag ta och städa i min garderob och lite så. Har inte städat där på evigheter och det kan alltid vara kul och se vad man har för kläder, som man inte har sett på åratal.
Vad ska ni göra i dag då?
Kram


SysterBilder från i går på söta lillesyster A.
Kram

Tekniska muséet

 


Som sagt Tekniska museet som gällde i dag. Det var riktigt roligt, men det häftigaste var nog Cino4 (4D Biograf). Filmen vi såg var Ett rymdäventyr och det var riktigt häftigt, med rök i luften, stolar som rörde sig, blåst som kom mot en och kometer som kom nästan i ansiktet på en. Lite läskigt var det kan jag erkänna.

Nu är det Talang som gäller.
Kram


 


Inom två timmar

 
Riktigt glad är jag nu pågrund av alla era tusentals kommentarer!! Tack så JÄTTEMYCKET!!!<3 Kanske ska starta min tävling i morgon också, ni får hålla utkik. Då kan man vinna ett namnhalsband! Ni alla är  underbara!!!!

 
Bild från tidigare i dag, ser ni vattendroppen?!

Kram

Regn, regn och åter regnRiktigt tråkigt med regn, men ibland måste det regna.
Kram

Fredag

Nu är jag på friskis och svettis för att hjälpa mamma. Hela denna dagen har vi varit på tekniska museet. Det var jätteroligt och vi gick på 4D bio. Var riktigt häftigt, men jag skriver mer senare. Kram

Vatten


Nu blir det sängen, i morgon ska vi hitta på lite roliga saker.
Måste dessutom försöka hitta en klänning till avslutningen.
KramSmink-kurs
Såhär blev resultatet efter smink-kursen hos MakeUpStore, det kanske inte syns så bra, dessutom blev det väldigt glansigt pågrund av blixten. Jag lärde mig en hel del och fick även lite produkter med mig hem.
Kram

Summer

Kram

Syster&Kusinen

 Forever and Always


Lediga

Nu är vi lediga torsdag och fredag, vilket är väldigt skönt.

I morgon ska jag på smink-kursen som jag fick i julklapp. Ska bli roligt!

Annars ska vi nog inte göra något speciellt nu i helgen tror jag. Jag MÅSTE  plugga matte, fattar typ ingenting och har prov på fredag!!!


Skönt

I dag har varit en väldigt lugn dag i skolan. Vi har övat till musikalen och berättat för en hel del hur vi hade det i Trollhättan. Nu står det om oss i  Väsby´s LOKALTIDNING, haha riktigt roligt. En hel artikel, 8m satsar på att bli bäst i Sverige, tyvärr blev vi inte det. Men jag är nöjd i alla fall. Bild på oss är det också.

Nu ska snart mamma skjutsa oss hem till farmor och farfar där vi ska fira faster som fyller år i dag. Farmor bjuder också på paj och så. Vi ska även förbi kusinerna som har fått kattungar, vi får väl se om vi får kolla på de eftersom de är så små.

  Bild från Varberg.

Kram

Borta bra, men hemma bäst

Nu är jag tillbaka i Stockholm igen. Efter en underbar helg i Trollhättan. Vi har hunnit med riktigt mycket på ungefär två dagar.

Tyvärr gick det sådär i tävlingen, men jag är superglad att vi ens kom till Riksfinalen! Vi fick också resa till Trollhättan, där jag aldrig varit. Fick också reda på att 2/3 av all svensk film produceras där!!


Längtar till i morgon, vi börjar klockan 11.05 med  mentorstid. Efter det har vi rep till musikalen ett tag och efter att vi har slutat ska jag och syster hem till farmor och farfar. För att fira min faster som fyller år, men dessutom ska vi förbi våra kusiner och se på deras KATTUNGAR som föddes för några dagar sen! Ska bli så kul, självklart följer kameran med.


Nu ska jag snart gå och lägga mig, är riktigt trött, vi sov typ ingenting!


  Strandpromenaden i Varberg.

Kram


Tåg

Nu är jag på väg hem från trollhättan. Vi har haft riktigt roligt, men vi kom tyvärr inte på så bra plats i tävlingen. Jag är ändå nöjd med att vi kom ända till riksfinalen! Är hemma om cirka två timmar, ska bli skönt. Just nu är det riktigt roligt här på tåget också. Kram

Söndag

I dag har jag varit i skolan ända från 11 till nu. Var riktigt trött, men nu är vi typ klara. Skönt! Nu i kväll ska jag packa till trollhättan och vi ska äta hamburgare tillsammans med farmor och farfar. Måste också plugga matte. Skriver senare. Kram

Fint väder

I dag har jag hunnit med en hel del. Först var vi inne på stadion och såg på när Djurgården hade "öppen träning", lillebror älskade det och det var riktigt mysigt faktiskt. Efter så tänkte vi att vi skulle åka och fika någonstans så då åkte vi till Bögs gård(Ligger i Sollentuna och är typ som en bondgård där man får hälsa på djur och liknande). Även härifrån ville lillebror inte åka hem, han gillade de små kalvarna mest av allt och gick runt och sa MU!

När vi sedan kom hem så hittade jag inte på något att göra så jag åkte ner till skolan för att hjälpa till med konstruktionen till Teknikåttan. Nu börjar vi strax bli klara, men jag ska dit i morgon också. Var där i kanske två eller tre timmar.

I kväll blir det självklart Eurovision Song Contest och jag tror vi ska grilla. Mysigt.

 Bild på mig från december förra året.

Kram


Teknikåttan-förberedelser

I dag fick jag också stanna, eftersom det blev lite problem med vår pryl till Teknikåttan i Trollhättan på tisdag. Hoppas verkligen att det håller nu, eftersom vi ska genom tåg, hotell  och så. Kanske blir så att jag måste gå till skolan på söndag.

Längtar verkligen tills på måndag, när vi drar till Trollhättan hela klassen. Vi kommer fram vid halv tre och sen ska vi umgås  och äta gottt resten av måndagen. Sen på tisdag är det tävlingen som gäller.

Hoppas det går bra, men vi(min klass) är nog ändå nöjda med att vi vann i vår region.
Kram

  Vi och priset när vi vann regionsfinalen. Nu drar vi till Riksfinal 2009.

Grattis Asli<3

I dag fyller Asli år och vi har sjöngt för henne en hel del. Hoppas du fick en fin dag. GRATTIS!!

Har inte gjort så speciellt mycket i dag, gått på en promenad med lillebror, spelat wii och så... Bilder kommer i morgon.

  Lillebror<3

KramMycket just nu

Just nu är det väldigt mycket i skolan. Vi ska bli klara med Teknikåttanuppgifterna, musikalen och har dessutom en del prov/läxor.

I dag fick vi t.e.x stanna kvar i skolan till sju eftersom vi behövde jobba med Teknikåttanuppgiften som ska vara klar på måndag! Det blev väl kanske inte sååå mycket jobb, men en del i alla fall.

I morgon fyller ASLI 15ÅR och måste självklart sjunga för henne. Är fortfarande typ 7 mån kvar tills jag blir  femton, vilket känns som en evighet eftersom jag fyller år SIST av alla! Not funny! Vi har även oförberett läsförstålseprov i svenska i morgon...

Nu blir det matteläxan och lite annat pyssel.

 <3

Kram

Till minne av Tim

Till minne av 12 åriga Tim som i torsdags somnade in i cancer. Verkade vara en underbar kille som jag fick äran att designa bloggen åt.


 Vila i frid TIM

Besök Tim´s blogg HÄR

Hoppas du får det bra på andra sidan.

Tre år sedan

För tre år sedan stog jag nu på scenen i femte klass som Sandy i Grease. Jag älskade det och det är verkligen ett minne för livet. Därför var det i dag lite komiskt eftersom jag träffade min lärare idag som jag hade i femman, jag har inte träffat henne på typ mer än ett år nu.

Kommer ihåg hur jag verkligen blev riktigt glad när vår lärare läste upp mig som Sandy, jag bara älskade det.

Vi övade en hel termin och den blev bäst sen på slutet. Var lite tråkigt att vår klass sedan skulle delas upp i delar. Fast då började jag i musikklass i stället.

Det var nog  genom Grease som jag verkligen valde att söka till musikklass, när jag kom in till musikklassen och dessutom förstog att denna klass är tusen gånger så bra så blev det bäst. Så nu nästa vecka ska vi till Trollhättan hela klassen och tävla mot klasser från hela Sverige.

  Bästa klassen EVER<3

Kram

Studiedag

I dag hade vi som sagt studiedag. Jag sov riktigt länge, till ett tror jag.

Först på eftermiddagen var jag med K och vi var här hemma hos mig. Vi chattade lite och snackade om allt möjligt.

Efter ett tag fick vi lite tråkigt så vi bestämde oss för att åka hem till F och vara där  ett tag. Vi tog bussen dit.

När vi kom hem till F var också J där och dom hade bakat kladdkaka så vi fikade lite med det. Sen kom även D förbi och då stog alla vi och snacka ett tag innan J behövde åka hem. Vid halv nio kom mamma och hämtade mig.

I morgon har vi repition med klassen inför musikalen, ungefär till klockan fem. Vi ska öva i aulan där vi ska ha framträdandet. Men under förmiddagen har vi vanliga lektioner.

  Gammal bild på mig från sexan och vi var på klassresa, fick bilden av en kompis för ett tag sen. Haha ganska ful bild men har ändå såååå roliga minnen därifrån så jag vill spara alla bilder.<3 Älskar min klass:)<3  8M och på tisdag nästa vecka åker vi till TROLLHÄTTAN!!!<3

Kram

Trött

Eftersom det blev endast 3,5 timmar sömn för mig igår kväll så är jag riktigt trött. Det som är tur däremot är att vi har studiedag i morgon, så jag är ledig.

I morgon blir det inget speciellt. Måste plugga lite och städa.

  Bild på mig från i går. Tagen med mobilkamera.

Kram


Klasshelg

Nu är jag tillbaka hemma från klasshelgen. Har haft ritkigt roligt även fast det blev lite långtråkigt att öva musikalen så mycket ibland.

Vi bodde i en gul villa(gammal skola/förskola). Maten var god och vi sov nästan ingenting.

Första natten behövde vi sova TRE stycken på min luftmadrass, vilket var väldigt jobbigt så jag sov typ ingenting.

Andra natten väcktes vi av en i klassen som vaknade HALV SJU! Hon väckte alla, fast vi hade riktigt roligt så det var lugnt, mitt i "kaoset" somnade jag om i en halvtimme i alla fall så. Vi fick städa en hel del sen efteråt och vi fick också åka hem lite tidigare. Skönt.

Under helgen har vi: spelat guitar hero, spelat lips(kareoke), busat med varandra under natten, retats, ätit, fikade, skrämts, smakat på det äckligaste vattnet någonsin och lite till. Även fast det var en del tråkigtheter blev det mer roligt sen efter ett tag.

Helgen i bilder:

Nu ska jag med Julia, Lollo och Fedde till ett litet "jippo" här i kommunen och efter det ska vi fira kusinen.

Kram

Klasshelg

I dag(fredag) är hela klassen skolfria eftersom vi ska åka ut till en villa och öva till musikalen m.m.

Ska bli roligt och vi ska grilla och så. Det är en gammal skola vi ska sova i. Jag kommer inte tillbaka för ens på söndag så det kanske inte blir någon uppdatering före det. Men kommentera gärna så svarar jag när jag kommer hem.

Kanske kan skriva ett litet inlägg från mobilen i morgon(lördag).Kram

Träningsverk

Är nu hemma efter tävlingen i skolan, kom ganska bra. Det tog 48 min för mig att springa och lite gå 7km. Orkade inte så mycket och fick riktigt ont i halsen, så det var jobbigt. Kan knappt röra mig, kunde  inte ens sätta mig ner på sättet i bussen. Jobbigt värre.

I kväll ska jag:
-Baka chokladbollar, till klasshelgen nu i helgen
-Packa allt till helgen med klassen.
-Städa lite i mitt rum
-Bada/duscha
-Köpa en madrass till helgen

Ganska mycket, allt måste jag hinna. Åh jag hatar verkligen TRÄNINGSVERK, gissa hur ont jag kommer ha i morgon eftersom jag har så ont i dag. Jaja jag klarade 7km inom en timme i alla fall och det var  mitt mål.

  Gammal bild på mig i sexan.

Kram


Run Run

I dag sprang jag först 2km med kusinen och sen gick vi ca 3km, så sammanlagt ca 5km. Dock är det typ ingenting mot det 7KM jag ska springa i morgon med skolan. Åhh det kommer verkligen vara jobbigt... Hoppas i alla fall att det går bra. Slutar efter det i alla fall så.

När jag kommer hem i morgon MÅSTE jag packa allt till klasshelgen från fredag-söndag. Ska faktiskt bli roligt. Hoppas bilresan också blir bra, mamma är en av dom som skjutsar.

Juste i dag efter skolan stannade jag kvar i evigheter med F och K, kollade lite i några butiker och sen fikade vi på Waynes. Fast det var bara roligt, ringde också till typ fler. Haha var riktigt roligt.Kram


Wille
Tog några riktigt söta bilder på Wille.

Nu ska jag ut och springa/gå i spåret.
Kram

Onsdag

Nu är det redan onsdag och i dag fyller Tyra(vår katt) 5 år. Även fast hon är lika liten som en kattunge.

I dag ska jag springa i spåret för att öva inför i morgon, när vi ska sprina 7km med skolan i en tävling. Jobbigt värre.

Hela denna helg ska tillbringas med klassen i en villa, vi ska öva till vår musikal och umgås. Ska bli roligt och vi ska också grilla och så.

  Varberg Appelviken.

Kram

Statist

Var statist i dag på en musikvideo, vill inte skriva namnet på låten här i bloggen ännu, kanske lite senare när den kommit ut. Inspelningen var i ett pyttelitet badhus i Aspudden, lite komi

Själva inspelandet var sådär. Det var en väldigt häftig upplevelse självklart, men nästan alla mina scener som jag var med i blev bortklippta, av någon konstig anledning. Självklart var det synd, men jag fick ändå chansen och dom valde ut mig från en hemsida med flera tusen andra.

Fick även låna kläder av en stylist, ett par jeansshorts, leggings och en häftig T-shirt. Stylisten sminkade vissa också, tyvärr var jag inte en av dom men jag hade eget.

Om jag får chansen en gång till vill jag självklart göra det, men hoppas då på fler scener.

Ser jag videon på Youtube kanske jag kan lägga in den här sen.

 Syster och Tyra, TYRA FYLLER 5 ÅR I MORGON!!

Kram

VARBERG

Har haft riktigt roligt under långhelgen och det har varit supervarmt dessutom. Bilderna får tala för sig själva.
Fler bilder lite senare.

Kram

Skolan

Är i skolan nu, orkade inte skriva ett inlägg i går så jag gör det när jag kommer hem sen. I dag på idrotten ska vi ut och orientera, hoppas det går bra. I kväll måste jag plugga och förbereda mig för musikvideon i morgon. Ska bli riktigt roligt. Kram

Snart hemma

Är snart hemma efter en underbar helg i varberg. Har cirka två timmar kvar, kommer hem vid 9. Skriver då och jag har en hel del bilder. Kram